Serres & Veranda’s reinigen

‘Serres, veranda’s en terrasoverkappingen zijn (naast glas) veelal vervaardigd uit aluminium.  Regelmatig wordt aluminium nog gepresenteerd en verkocht als een materiaal wat nagenoeg onderhoudsvrij is. In de praktijk is enig onderhoud echter absoluut van belang, zeker om een mooi aangezicht te behouden! Ondanks dat het soms goed mogelijk is om een serre of veranda zelf schoon te houden, is met name het dakoppervlak schoonmaken vaak toch lastig en soms zelfs gevaarlijk.

Schoonmaakbedrijf Post kan het reinigen van uw serre of veranda dan ook van u overnemen.

Hierbij voert Schoonmaakbedrijf Post de volgende schoonmaakwerkzaamheden uit:

  • Het met stromend water verwijderen van stof, zand en andere materialen die een schurend effect zouden kunnen hebben;
  • Het reinigen van de gehele buitenzijde van het aluminium (inclusief het dakoppervlak) met een reiniger welke geen schade aan het product toebrengt;
  • Het naspoelen van de gehele buitenzijde (inclusief het dakoppervlak).
  • Het wassen van de buitenbeglazing (inclusief het dakoppervlak);
  • Het droogmaken van de gehele serre / veranda en de buitenbeglazing (inclusief het dakoppervlak), zodat er geen strepen achterblijven.

Vanzelfsprekend wordt er geen hogedrukspuit gebruikt bij het reinigen. Het afstellen en smeren van draairamen en (schuif)deuren / hang- en sluitwerk, het reinigen van de raamsponningen aan de binnenzijde en het reinigen en eventueel smeren van ventilatieroosters is niet inbegrepen bij een onderhoudsbeurt van de serre / veranda.

Voor een optimaal resultaat en een lange levensduur raadt Schoonmaakbedrijf Post u aan om uw serre / veranda minimaal eens per jaar laten schoonmaken.